Sparrissoppa

2 buntar grön sparris
3 st schalottenlökar
2,5 dl vispgrädde
3 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin alt. vatten och citron
salt & peppar efter smak
1 pak bacon (om man vill)
Skala sparrisen och skär upp i ca 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet (alt. citron) och buljongen samt grädden och koka upp.
Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter, knaperstek baconen under tiden. Kör sedan soppan i mixer.
Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna och bacon som garnityr.
Kommentarer
Trackback