Rosa Rabarbersaft

1.5 kg rabarber
1.5 liter vatten
1 citron
1 vaniljstång 
4-5 dl socker per liter avrunnen saft
Någar droppar röd karamellfärg
atamon

Skölj rabarbern och skär i små bitar. Lägg rabarbern i en stor kastrull. Borsta citronen och skala av skalet (skär bort ev vita delar), lägg i kastrullen. Pressa citronen och blanda med saften. Snitta vaniljstången och blanda ner. Koka upp vattnet och häll det kokande vattnet över raberberna, droppa i karamellfärgen. Rör om och täck med ett lock. Låt stå svalt i 3 dygn. Rör om några gånger under tiden.

Sila massan, mät upp saften och häll den i en kastrull. Tillsätt sockret och ev vaniljstången. Sjud sakta tills sockret löser sig helt. Ta upp vaniljstången och tillsätt atamon efter anvisningarna på flaskan. Häll den heta saften på atamonsköljda heta flaskor och korka genast. Förvara mörkt och svalt. Lätt som en plätt och väldigt god.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0